Projektu Policijske postaje Slatina i OŠ V. Nazora N. Bukovica „Sakupljanje otpadnih baterija“ priključio se i Grad Slatina

Policijska postaja Slatina u suradnji s Osnovnom školom Vladimira Nazora Nova Bukovica osmislila je i pokrenula projekt pod nazivom „Sakupljanje otpadnih baterija“.
U sklopu projekta su napravljene kutije koje će se postaviti po policijskim postajama te će služiti za sakupljanje starih baterija.

– Cilj ovog projekta je poticati svijest o potrebi pravilnog zbrinjavanja starih baterija jer je poznato da one u sebi sadrže teške metale koji su pravi otrov za naš okoliš – vodu, zemlju, zrak, – istaknula je kontakt policajka Ljiljana Rumenjak, te pozvala Grad Slatinu i ostale institucije da se uključe u ovaj projekt kako bi se što veći broj starih baterija iz ureda i kućanstava odlagao u predviđene spremnike umjesto da se bacaju u komunalni otpad.

Tijekom sastanka u slatinskoj Gradskoj upravi pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok potvrdio je uključivanje Grada Slatine u ovaj projekt, a na tragu ekološke osviještenosti kojoj Grad pridaje veliku pozornost i na raznim drugim poljima.

Projekt koji je započeo 15. travnja, provodit će se do 11. lipnja 2021. godine, a prikupljene stare baterije ekološki će zbrinuti tvrtka Flora VTC.

(članak preuzet s internetske stranice Radio Slatine)

1 Trackback / Pingback

  1. Projektu Policijske postaje Slatina i OŠ V. Nazora N. Bukovica „Sakupljanje otpadnih baterija“ priključio se i Grad Slatina

Comments are closed.