NOVOSTI

DAN DRŽAVNOSTI - RASPORED ODVOZA MIJEŠANOG KOMUNALNOG OTPADA

Admin   |   27.05.2022.

Obavještavaju se građani da se dana 30. 05. 2022. (ponedjeljak)  za  praznik Dan državnosti neće odvoziti miješani komunalni  otpad prema rasporedu, već će se isti odvoziti dan kasnije u utorak 31. 05. 2022.
 

PROMJENA RADNOG VREMENA TVRTKE SLATINA KOM.

Dario Pemper   |   29.04.2022

Od ponedjeljka 23. svibnja komunalna tvrtka Slatina kom d.o.o., radna jedinica: gospodarenje otpadom prelazi na ljetno radno vrijeme od 6:00 do 14:00 sati.

Molimo građane da uvaže promjenu, te svoje spremnike s otpadom izvezu prema navedenom radnom vremenu.

NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO - RADNIK NA UREĐENJU JAVNIH POVRŠINA

Dario Pemper   |   29.04.2022

Tvrtka Slatina kom d.o.o. iz Slatine objavila je natječaj za prijem u radni odnos (radnik na uređenju javnih površina - 3 radna mjesta).

Uvjete i način prijave možete pročitati ili preuzeti u PDF-u.

NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO - RADNIK NA UREĐENJU JAVNIH POVRŠINA

OPĆI UVIJETI RADA DIMNJAČARA OPĆINA NOVA BUKOVICA

urednik   |   29.04.2022

Na temelju odredbi članka 30 . Zakona o komunalnom gospodarstvu (˝Narodne novine˝ br. 68/18, 110/18 i 32/20), direktor trgovačkog društva Slatina kom d.o.o. sa sjedištem u Slatini, Trg R. Boškovića koje je trgovačko društvo za obavljanje komunalnih djelatnosti donosi slijedeće: OPĆI UVIJETI RADA DIMNJAČARA za područje općine Nova Bukovica.

Ovdje možete pročitati ili preuzeti PDF dokument:

OPĆI UVIJETI RADA DIMNJAČARA PDF ZAKLJUČAK O DAVANJU SUGLASNOSTI NA OPĆE UVJETE OBAVLJANJA DIMNJAČARSKIH POSLOVA

NOVI RASPORED RECIKLABILNOG ODVOZA

urednik   |   29.04.2022

Svaki korisnik ima dva odvoza mjesečno za miješani komunalni otpad ( MKO ) , dakle svaki drugi tjedan. Sada će uz svoje zelene spremnike za MKO iznositi svoje plave i žute spremnike ( papir i plastika ) po slijedećem rasporedu , koji možete pogledati ili preuzeti u PDF dokumentu:

NOVI RASPORED RECIKLABILNOG ODVOZA - PDF

SRETAN USKRS

urednik   |   13.04.2022

Sretan Uskrs svim korisnicima naših usluga !

Na fotografiji je uskršnje jaje postavljeno na kružni tok na trgu sv. Josipa u Slatini. Jaje su izradili naši vrijedni djelatnici za ljepši ugođaj tijekom uskršnjih blagdana.

DIJELJENJE SPREMNIKA ZA PLASTIKU I PAPIR

urednik   |   18.02.2022

Ulice koje slijede za dijeljenje spremnika su Kreminac, Tina Ujevića, Ive Tijardovića, a u ponedjeljak (21.02.2022.) na rasporedu su ulice Lipa, M. Marulića te Milke Trnine. Korisnici koje nismo zatekli na adresi stanovanja, a zaprimili su obavijest o preuzimanju spremnika, slobodno nas mogu kontaktirati na 033/400-481 za više informacija.

IZMJENA RASPOREDA ODVOZA

urednik   |   14.04.2022

Dana 18.04.2022. (ponedjeljak) za blagdan Uskrsni ponedjeljak neće odvoziti miješani komunalni otpad ( MKO ) prema rasporedu, već će se isti odvoziti dan kasnije u utorak 19.04.2022.

NATJEČAJ ZA ZAKUP JAVNE POVRŠINE ZA PROSLAVU BLAGDANA SV.JOSIPA

urednik   |   04.02.2022

U petak 11. veljače 2022.g u 12 sati, u sjedištu Slatina KOM d.o.o. održat će se javni natječaj za zakup površine za proslavu blagdana sv. Josipa. Sve detalje o licitaciji možete pročitati u PDF dokumentu :

NATJEČAJ ZA JOSIPOVO - PDF

Javna licitacija slobodnih prodajnih mjesta na gradskoj tržnici

urednik   |   02.02.2022

U petak 04. veljače 2022.g u 12 sati provodi se javna licitacija slobodnih prodajnih mjesta na gradskoj tržnici. Sve detalje o licitaciji možete pročitati u PDF dokumentu ( 3 stranice ) :

JAVNA LICITACIJA - PDF

Sakupljanje božićnih jelki

urednik   |   10.01.2022

U siječnju provodimo akciju sakupljanja božićnih jelki. Odložite svoje drvce na najbliži eko otok u Slatini. Također je dozvoljeno odlaganje na reciklažnom dvorištu Radosavci.

Čestit Božić i sretna Nova 2022.

Obavijest o odvozu glomaznog otpada u prosincu

Lara Nenadović   |   15.12.2021

U razdoblju od 20. do 24. prosinca provodi se akcija odvoza glomaznog otpada na području grada Slatine. Pogledajte ili preuzmite PDF dokument s detaljnim rasporedom odvoza:

GLOMAZNI OTPAD PROSINAC 20 - PDF

Obavijest o izmjeni rasporeda odvoza za blagdan Bogojavljanje

urednik   |   03.01.2022

U četvrtak je blagdan Bogojavljanje, stoga se neće odvoziti otpad po redovnom rasporedu. Zamjena za miješani komunalni ( MKO ) otpad je u srijedu. Zamjena za razvrstani ( RAZ ) otpad je u petak.

ZBRINJAVANJE RECIKLABILNOG OTPADA

urednik   |   31.12.2021

Snimili smo informativni video o zbrinjavanju reciklabilnog otpada. Svaka vreća razvrstanog otpada prolazi kroz vrijedne ruke komunalnih radnika koji pažljivo provjeravaju sadržaj i zbrinjavaju na odgovarajući način. Video možete pogledati ispod

Obavijest o mjerama - COVID potvrde

urednik   |   16.11.2021

S obzirom da je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske uveo obvezne COVID potvrde za sve državne službenike i namještenike, službenike i namještenike u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenike trgovačkih društava i ustanova čiji su osnivači Republika Hrvatska, tijela državne uprave i jedinice lokalne i regionalne (područne) samouprave kao i za POSJETITELJE, obavještavamo Vas da od UTORKA 16.11.2021.g nije moguć dolazak u SLATINA KOM d.o.o. bez valjane COVID potvrde o cijepljenju ili preboljenju odnosno bez valjane potvrde o testiranju za one koji nemaju COVID potvrdu.

Raspored odvoza na Dan sjećanja

Lara Nenadović   |   15.11.2021   |  

Obavještavaju se građani da se dana 18.11.2021. (četvrtak) za praznik Dan sjećanja na žrtve domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, neće odvoziti miješani komunalni otpad prema rasporedu, već će se isti odvoziti dan poslije u petak 19.11.2021.

Kažnjavanje nepravilnog odlaganja otpada

Lara Nenadović   |   31.08.2021

POZOR! Ovo su samo od nekih situacija koje naši radnici zateku na terenu pri sakupljanju miješanog komunalnog otpada. Fotografije prikazuju izuzetno loše stanje u zelenim spremnicima, te vas istim potičemo na pravilno odlaganje otpada. Korisnici spremnika s fotografija kažnjeni su u skladu s Cjenikom javne usluge sakupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada na području grada Slatine. Svaki sljedeći korisnik biti će kažnjen prema napomenutom Cjeniku ukoliko se u njegovom zelenom spremniku bude nalazio reciklabilni i biorazgradivi otpad.

Zelena čistka

Lara Nenadović   |   13.10.2021   |  

U suradnji s djelatnicima Javnih radova Grada Slatine uklonili smo 27 kubika otpada s područja grada i prigradskih naselja. Prva lokacija za uklanjanje otpada bila je šuma u Kozicama (put prema vinogradu), gdje je pronađen razan glomazni otpad (fotografije u prilogu). Naše osoblje zbrinulo je otpad s bagerom u kombinaciji s kamionom (utovar i odvoz). Nakon navedene lokacije, uslijedila je ulica N. Š. Zrinskog (nastavak nakon obilaznice). U kanalima napomenute ulice pronašli smo sve vrste otpada: biorazgradivi, animalni, glomazni, građevinski, a sav reciklabilni otpad koji smo pronašli, djelatnici su zbrinuli u vrećice predviđene za isti. Dakle sav otpad koji se ručno mogao ukloniti, uklonili su djelatnici Javnih radova, a glomazan otad na nedostupnim mjestima je zbrinuo bager. Ovom akcijom željeli smo očistiti okoliš našega grada, kao i zbrinuti što veće količine otpada na napomenutim lokacijama. Zelenom čistkom nećemo stati u želji spriječavanja nagomilavanja otpada u prirodi. Daljnjim akcijama, kao i edukacijama poticat ćemo naše korisnike da pravilno odlažu otpad na dozvoljenim lokacijama i u dozvoljene spremnike.

Predaja ambalaže SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA

Lara Nenadović   |   27.08.2021

Obavještavamo naše korisnike o akciji sakupljanja ambalaže sredstava za zaštitu bilja. Sakuplja se isključivo prazna ambalaža ovih tvrtki proizvođača/uvoznika koji financiraju projekt i omogućavaju poljoprivrednicima besplatan povrat njihove ambalaže: Agroavant, AgroChem-Maks, Agroteks, Albaugh TKI (Pinus Agro), BASF, Bayer CropScience, Chromos Agro, Corteva Agriscience (Dow AgroSciences), Danon, Euroazijski pesticidi, Florel, Genera, Iskra Zelina Kemijska Industrija, Nufarm, Monsanto, Orchem, Stockton, Syngenta Agro. Ambalaža ostalih tvrtki neće biti prihvaćena. Transportna ambalaža kao niti ambalaža bilo kojih drugih proizvoda koji nisu sredstva za zaštitu bilja (npr. mineralna gnojiva) se ne prihvaća.  Raspored prihvata ambalaže za Virovitičko-Podravsku županiju: 02.09.2021. Slatina kom d.o.o. Trg Ruđera Boškovića (stara tržnica) Slatina 08.00 – 11.00h 06.09.2021. Iza benzinske postaje u Pitomači, Ulica Ljudevita Gaja 134, Pitomača 08.00 – 11.00h 08.09.2021. PP Orahovica d.d. - Gutmanovci, Zakov gaj Gutmanovci 08.30 – 12.00h PP Orahovica d.d. Zdenci b.b., Zdenci 13.00 – 14.30h Udruga CROCPA i tvrtka CIAK d.o.o. zadržavaju pravo promjene rasporeda sakupljanja ili obustave istog u slučaju takvih preporuka Kriznog Stožera o zabrani masovnih okupljanja.

OBAVIJEST KORISNICIMA!

Lara Nenadović   |   13.07.2021

Mole se korisnici usluge odvoza miješanog komunalnog otpada na području grada Slatine i prigradskih naselja da u skladu s Odlukom o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Grada Slatina u zelene spremnike  (kante)  za miješani komunalni otpad ne odlažu reciklabilni  otpad  (papir, karton, plastiku, ambalažno staklo, limenke i tekstil), biootpad i sav drugi otpad koji je moguće predati u reciklažno dvorište u Radosavcima. U skladu s člankom  32. navedene Odluke  definirana je ugovorna kazna u slučaju da korisnik usluge odvoza otpada predaje zajedno miješani, biorazgradivi i reciklabilni i  drugi otpad u iznosu od 300,00 kn. Molimo korisnike da u skladu s navedenim odredbama odvojeno odlažu otpad u za to predviđene namjenske spremnike, vrećice ili ga predaju u reciklažno dvorište. Napominjemo da se biootpad NE SMIJE odlagati u zelene spremnike (kante). Onim korisnicima koji su se odlučili za dodatnu uslugu odvoza biootpada , tvrtka Slatina kom d.o.o. isti odvozi svake srijede. KORISNICI KOJI NISU TRAŽILI  USLUGU ODVOZA BIOOTPADA DUŽNI SUKOMPOSTIRATI BIOOTPAD NA SVOJOJ LOKACIJI. Ukoliko imate dodatna pitanja o načinu odvajanja i predaje otpada možete inf. potražiti na stranicama http://slatina-kom.hr/ ili nas kontaktirati na telefon 033/400-575. Tvrtka Slatina kom d.o.o. u skladu s navedenim vršit će pregled spremnika (kanti) prilikom preuzimanja.

Podjela 16 kompostera na RADIO SLATINI 107.4 MHz

Lara Nenadović   |   20.05.2021

OBAVIJEST! Danas na frekvencijama Radio Slatine možete osvojiti jedan od kompostera. Kao što je već napomenuto u jučerašnjoj emisiji, rasteretite okoliš anorganskih pesticida i kompostirajte u Vašim vrtovima. Preostalo je još 10 kompostera od 360L, a svoj možete osvojiti već danas nakon 10:30h odgovarajući na jedno pitanje. Tko danas ne bude u mogućnosti prisustvovati emisiji, može to napraviti sutra u 11:00h. Sretno svim našim korisnicima! Kompostiranje je proces razlaganja organskog otpada iz naših kućanstava, koji s vremenom postaje organsko gnojivo kojim možemo obogaćivati našu zemlju u vrtu. UPDATE: Čestitamo svim našim dobitnicima! Komposteri će vam biti dostavljeni tijekom sljedećeg tjedna u terminu 07:00-15:00h. Nadamo se da ćete svoje kompostere vrijedno popunjavati i da ćete uživati u svom organskom gnojivu! Hvala vam na velikom odazivu, pratite nas za još nagradnih igara uskoro!