I bez ukrasnog papira dar u srce dira

Kako bismo potaknuli građane da smanje količinu otpada koja nastaje za vrijeme blagdana, pogledajte promotivno-edukativnu kampanju :

[youtube title=”bez-papira” video=”8mmRm6WIQFg” mute=”1″]

koji je pokrenuo Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Više informacija pogledajte na stranicama fonda za zaštitu okoliša

Cilj kampanje je pokazati kako je moguće održati blagdansku čaroliju i istovremeno brinuti za okoliš. Naime, istraživanja pokazuju da se u ovo vrijeme godine količina otpada poveća za 30-ak posto. Kad znamo da prosječan Hrvat godišnje proizvede 432 kg otpada, odnosno dnevno više od kilograma, nije teško izračunati da se već uz malu promjenu navika ta količina može značajno smanjiti.

Nažalost, još je uvijek u prosječnoj kanti za smeće više od pola sadržaja papir, karton i plastika, koje je zapravo vrlo jednostavno odvojiti. Upravo ta vrsta otpada se za vrijeme blagdana odlaže u većoj količini, s obzirom da raste potrošnja, a tako i nabava novih stvari u svom njihovom sjaju – s ambalažom od papira, kartona ili plastike.

Kako bi kod građana potaknuo svijest o ovom problemu savjetujemo im da ovih blagdana brigu, osim za bližnje, pokažu i prema okolišu.

Odvajajte nastali otpad i koristite naše usluge odvoza otpadnog papira i kartona, plastike, metala, tekstila i stakla, kao i usluge odlaganja otpada u reciklažnom dvorištu, kako bi zajedno očuvali naš čisti i zdravi okoliš.